torstai 27. marraskuuta 2014

Kun kamera ei rakasta

Kun on luonteeltaan sellainen ihminen, joka haluaa pitää ohjat käsissään ja valmistautua kaikkeen niin hyvin kuin mahdollista, voi olla vaikea hyväksyä sitä, että kaikkeen ei vaan pysty vaikuttamaan. Mielestäni häävalokuvaus on yksi tällainen asia, johon on vaikea etukäteen valmistautua. Toki voit palkata niin hyvän valokuvaajan kuin rahalla saa ja vetäistä naamaan niin paksun kerroksen meikkiä, ettei oma äitikään enää tunnista, mutta silti niitä omasta mielestään huonoja kuvia tulee varmasti. Jos allekirjoittaneen tavoin satut vielä olemaan harvinaisen ei-fotogeeninen ihminen, niin on suuri mahdollisuus, että hääkuvia selatessa tulee useampaankin otteeseen mieleen, että "toltako mä näytin koko päivän". Eräs kaverini lohdutti minua sanomalla, että kyllä ne valokuvamallitkin harjoittelevat peilin edessä ilmeitään. Pitäisikö siis kaikkien muiden hääjärjestelyjen lisäksi harjoitella vielä hymyäkin. ;) Ehkä en kuitenkaan halua, että mulla on joka kuvassa sama peilin edessä harjoiteltu muovinen ilme...

Olen lohduttautunut sillä, että ammattitaitoinen valokuvaaja varmasti huomaa nopeasti, mitkä ovat ne morsiamen hyvät ja huonot puolet ja osaa näin ollen ottaa edustavia kuvia. Hän myös toivottavasti ymmärtää karsia ne pahimmat otokset pois ennen kuin luovuttaa kuvat meille... Ehkä voisin ottaa "Mariah Carey -lähestymistavan" ja sallia kuvaamisen vain paremmalta puoleltani (jos sellaista on).

En toki aina ota itseäni ihan näin vakavasti ja osaan myös nauraa itselleni, mutta tietenkin sitä haluaisi, että jälkeenpäin tuntisi olleensa edustavan näköinen hääpäivänään.

Millainen fiilis teille jäi omien hääkuvien näkemisestä? Entä oletko synnynnäisesti valokuvauksellinen vai enemmänkin "Chandler-tyyppinen" kuvattava (ks. video)? ;)  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti